Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ευρωπαϊκά mobile wallets και Alipay συνεργάζονται για τη διαλειτουργικότητα των πληρωμών

Εταιρείες mobile wallet σε όλη την Ευρώπη και η Alipay, ένας από τους μεγάλους παίκτες στο πεδίο των ψηφιακών πληρωμών στην Κίνα, ανακοίνωσαν χθες ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν τη διαλειτουργικότητα πληρωμών μέσω κωδικών QR.

Σε δελτίο τύπου, οι Bluecode, ePassi, Momo pocket, Pagaqui, Pivo, Vipps και Alipay δήλωσαν ότι θα υιοθετήσουν έναν ενοποιημένο κωδικό QR, ο οποίος θα επιτρέπει τη διαλειτουργικότητα πληρωμών για τους ταξιδιώτες στην Ευρώπη και την Κίνα.

Η ιδέα είναι ότι οι χρήστες των έξι ευρωπαϊκών mobile wallets θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν πληρωμές με κωδικό QR με τις εφαρμογές τους σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, οι έμποροι που υποστηρίζουν τα έξι “ψηφιακά πορτοφόλια” θα μπορούν να δέχονται πληρωμές που πραγματοποιούν πελάτες σε άλλες χώρες. Όσον αφορά τους Κινέζους πελάτες της Alipay, θα μπορούν και αυτοί να πραγματοποιούν πληρωμές σε εμπόρους που αποδέχονται τα mobile wallets, ανέφεραν οι εταιρείες στο δελτίο τύπου.

Η ePassi με έδρα το Ελσίνκι και η Vipps με έδρα το Όσλο έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν την ανάπτυξη αυτού του κωδικού QR για χρήστες σε διάφορες σκανδιναβικές χώρες, ενώ η ισπανική εταιρεία πληρωμών MOMO, η Pagaqui της Πορτογαλίας και η Bluecode της Αυστρίας σκοπεύουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους αργότερα αυτό το καλοκαίρι στις αντίστοιχες εγχώριες αγορές τους, σημείωσαν.

Στην Ευρώπη, οι έξι εταίροι έχουν περισσότερους από 5 εκατ. χρήστες, ειδικά στην Β. Ευρώπη, ενώ περίπου 190 χιλ. έμποροι αποδέχονται αυτές τις μεθόδους πληρωμής. Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις συμφώνησαν να εφαρμόσουν ένα συμβατό μορφότυπο κώδικα QR που θα παρέχεται από την Alipay. Οι ePassi και Bluecode θα προσφέρουν τεχνικές υπηρεσίες στα συμμετέχοντα wallets για να απλοποιήσουν τη διαδικασία ενσωμάτωσης μεταξύ τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις