Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Λονδίνο ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη σε FinTech επενδύσεις

Το Λονδίνο ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη όσον αφορά τις επενδύσεις σε FinTech εταιρείες το 2019 (μέχρι τώρα), σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύει το CNBC.

Πιο συγκεκριμένα, τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, οι FinTech εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο “έκλεισαν” συνολικά 114 συμφωνίες αξίας 2,1 δισ. δολαρίων.

Το Λονδίνο μάλιστα ξεπερνά και το Σαν Φρανσίσκο στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδύσεων (101 συμφωνίες έναντι 80) – αν και “χάνει” στη συνολική αξία των συμφωνιών καθώς οι startups στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο σήκωσαν 3 δισ. δολάρια.

Η πόλη που κατάφερε να ξεπεράσει η βρετανική πρωτεύουσα στο σύνολο των FinTech επενδύσεων, και μάλιστα με διαφορά 200 εκατ. δολαρίων είναι η Νέα Υόρκη! Τη Νέα Υόρκη (που εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις 1,9 δισ. δολαρίων) ακολουθεί το Βέλγιο, με 881 εκατ. δολάρια και η Στοκχόλμη, με 735 εκατ. δολάρια.

Παρά την άνοδο της Βρετανίας, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αποτελούν τη μεγαλύτερη αγορά στον τομέα του FinTech παγκοσμίως. Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, οι αμερικανικές startups έχουν συγκεντρώσει 9,4 δισ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις.

Οι τομείς που υπερέχει το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και γενικότερα η Ευρώπη, σύμφωνα με αναλυτές είναι η καινοτομία στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και η υιοθέτηση νέων FinTech εφαρμογών και τεχνολογιών ανέπαφων πληρωμών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις