Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ψηφιακή στρατηγική του Ηνωμένου Βασιλείου ενόψει Brexit

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανάρτησε μερικές μέρες πριν στον κεντρικό δικτυακό της τόπο την ψηφιακή στρατηγική της χώρας με στόχο την υποστήριξη και ενίσχυση της τεχνολογικής βιομηχανίας για τη περίοδο μετά τo Brexit.

Οι βασικοί πυρήνες της στρατηγικής περιλαμβάνουν:

To χτίσιμο υποδομών διασύνδεσης και επικοινωνίας

Οι υποδομές δικτύωσης και πρόσβασης στο Internet είναι η βάση για την ανάπτυξη των ψηφιακών επιχειρήσεων ενώ στις μέρες μας πρόκειται για ένα βασικό αγαθό, όπως ο ηλεκτρισμός και το νερό.  Θα επεκταθεί η κάλυψη των δικτύων 4G σε όλη τη χώρα αλλά και αυτά των οπτικών ινών μέχρι το 2020 ενώ θα υλοποιηθεί η υποχρεωτική καθολική πρόσβαση, όπου κάθε ιδιώτης, οι επιχειρήσεις και το δημόσιο θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε φτηνές υπηρεσίες πρόσβασης στο internet υψηλών ταχυτήτων. Οι επενδύσεις που θα γίνουν θα φτάσουν το 1 δισ. λίρες και θα περιλαμβάνουν οπτικές ίνες και το 5G.

Πρόσβαση σε εκπαίδευση ψηφιακών δεξιοτήτων

Θα προσφερθούν στα σχολεία μαθήματα προγραμματισμού αλλά θα τρέξουν προγράμματα εκμάθησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε εκατομμύρια ενήλικες αλλά και ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Google, την Lloyds κ.α. με στόχο οι υπάρχουσες εταιρείες να μετασχηματιστούν σε ψηφιακές.

Ενίσχυση των Tech Hubs και των τεχνολογικών Startups

Το 2014 υπήρχαν 200.000 ψηφιακές – τεχνολογικές Startups στο Ηνωμένο Βασίλειο οι οποίες δημιούργησαν 1,4 εκατ. θέσεις εργασίας με πολλούς incubators, accelerators και Tech Hubs να τρέχουν σε όλη τη χώρα. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μεγάλη δραστηριότητα στο FInTech, στη Τεχνητή Νοημοσύνη και ρομποτική, στο Cyber Security, στα παιχνίδια, στo VR και στο GovTech. Θα ενισχυθεί περαιτέρω ο τομέας του FinTech αλλά και οι πολλά υποσχόμενοι τομείς των EdTech, HealthTech, IoT και των αυτόνομων οχημάτων.
Επίσης θα δημιουργηθούν και νέα Tech Hubs σε αναδυόμενες χώρες με στόχο την προσέλκυση ταλέντων αλλά και πρόσβαση των αγγλικών επιχειρήσεων στις νέες αυτές αγορές.

Ψηφιακή κυβέρνηση

Θα επεκταθεί η ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών από το βρετανικό δημόσιο με επέκταση των προσφερόμενων υπηρεσιών e-gov.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις