Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Imagine: Το “εργαστήριο” καινοτομίας της Interamerican

Τα τρίτα και εξαιρετικά επιτυχημένα Startupper Awards 2018 πραγματοποιήθηκαν σε έναν εντυπωσιακό open space χώρο στα κεντρικά γραφεία της Interamerican στην Λ. Συγγρού και με την αφορμή αυτή μιλήσαμε με τον Μάρκο Φραγκουλόπουλο, αναπληρωτή, γενικό διευθυντή marketing και πωλήσεων.

Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε πριν την απονομή των βραβείων ο Μάρκος Φραγκουλόπουλος αναφέρθηκε στους πέντε βασικούς πυλώνες επιχειρηματικής ανάπτυξης της Interamerican με έναν και ίσως πιο σημαντικό να είναι αυτός της καινοτομίας. οι υπόλοιποι τέσσερεις είναι η νέα εμπειρία του πελάτη, η αναλυτική σκέψη, ο νέος τρόπος εργασίας και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Η μηχανή της καινοτομίας για την Interamerican έχει τη μορφή ενός εσωτερικού corporate incubator με την ονομασία “Imagine”. Η εταιρεία φιλοδοξεί να κτίσει μία ισχυρή κουλτούρα καινοτομίας, εμπλέκοντας το σύνολο των εργαζομένων της. Στόχος της INTERAMERICAN αποτελεί, μέσω της καινοτομίας, η επέκταση σε νέες αγορές, η προσέγγιση υπαρχόντων και δυνητικών πελατών με διαφορετικούς τρόπους και καταληκτικά, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ηγετικής θέσης της στην ασφαλιστική αγορά.

Από τον Ιούνιο του 2016, όταν τέθηκε σε λειτουργία, έως και τον φετινό Ιούλιο -δηλαδή κατά το διάστημα δύο ετών- η πλατφόρμα έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον 476 χρηστών και έχει δεχθεί 77.422 επισκέψεις.

Οι ιδέες ακολουθούν τη διαδρομή της «χοάνης», ξεκινώντας από τη δημιουργία και προχωρώντας στο αποτέλεσμα – την υποβολή, με 190 ιδέες να έχουν κατατεθεί έως σήμερα. Μετά από τη διαδικασία αξιολόγησης της κάθε ιδέας (τρίτο στάδιο) έχουν ξεχωρίσει, ήδη, 19 ιδέες και 5 από αυτές έχουν προχωρήσει ως business cases με περαιτέρω βελτίωση και δημιουργία λεπτομερούς σχεδίου ανάπτυξης, ακολουθώντας την accelerator μεθοδολογία. Από αυτές τις ιδέες, 3 έχουν περάσει στο τελευταίο στάδιο (scaled in), συνιστώντας πλέον προτάσεις νέας αξίας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι από την έναρξη του προγράμματος, έχουν αναδειχθεί 13 coaches καινοτομίαςέχουν εκπαιδευθεί 85 και έχουν εμπλακεί 210 εργαζόμενοιέχουν ανταποκριθεί 8.372 υπάρχοντες και δυνητικοί πελάτες και έχουν υλοποιηθεί 285 πειράματα.

Ο εσωτερικός Incubator της Interamerican έχει την βάση του στον μοντέρνο open space χώρο, στον έκτο όροφο του κτιρίου, όπου οι ομάδες συνεργάζονται και αναπτύσσουν τις ιδέες τους με το πρόγραμμα να ενισχύεται και να επεκτείνεται στο αμέσως προσεχώς διάστημα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις