Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

JEREMIE Openfund II: Νέα επένδυση 200.000 ευρώ στην Talos Avionics

Η Talos Avionics λαμβάνει επένδυση ύψους 200.000 ευρώ από το JEREMIE Openfund II για την ανάπτυξη των προϊόντων της και ειδικότερα των οργάνων πλοήγησης αεροσκαφών και φυσικά για την επέκταση της στην διεθνή αγορά.

Ο συνιδρυτής της Talos, Λευτέρης Γεωργιάδης δήλωσε σχετικά: Είναι μια τεράστια ευκαιρία για εμάς να κάνουμε κάτι δημιουργικό σένα τομέα που η Ελλάδα μέχρι τώρα δεν έχει κάτι να προσφέρει, αυτό βέβαια μας γεμίζει με ευθύνες και χαρά“.

Από την πλευρά του Openfund ο Αρίστος Δοξιάδης είπε ότι: η Talos δείχνει τι μπορούν να πετύχουν οι Έλληνες ερευνητές όταν αποφασίσουν να στραφούν στην ανάπτυξη προϊόντων με ορίζοντα την παγκόσμια αγορά”.

Openfund_702x336

Δεδομένου ότι οι αισθητήρες που περιέχονται στα περισσότερα τάμπλετ της αγοράς μπορούν να δώσουν αξιόπιστες μετρήσεις ακόμα και για πιλότους αεροπλάνων η Talos Avionics έχει αναπτύξει μαθηματικές μεθόδους μ’ αυτό το σκοπό και έχει μετατρέψει τα τάμπλετ, σε συνδυασμό με μια απλή συσκευή μέτρησης πίεσης, σε πλήρεις κονσόλες πλοήγησης για ελαφρά αεροσκάφη και για ανεμόπτερα.

Η Talos Avionics απευθύνεται σε μια αγορά εκατοντάδων χιλιάδων πιλότων σε όλο τον κόσμο, που μπορούν να προμηθευτούν το λογισμικό ως εφαρμογή από τα app stores της Apple και της Google. Επίσηςέχειξεκινήσειτοσχεδιασμόαυτόνομωνοργάνων μεστόχοτηκάλυψη μεγάληςγκάμαςαναγκώνγιατους πιλότους. Γιατααεροσκάφη με μηχανή, οιλύσειςτης Talos είναι πολύφθηνότερεςκαιεξίσουαξιόπιστες μετασυμβατικάόργανα. Γιαδεταανεμόπτερα, είναιοι μοναδικές πουυπάρχουν.

Talos_1430370_orig_702x336

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Ιούλιο, και στεγάζεται στο Τεχνολογικό και Επιστημονικό Πάρκο Κρήτης στο Ηράκλειο. Η τεχνολογία της αναπτύχθηκε από τον συνιδρυτή της, Παντελή Γεωργιάδη, που ήταν μέχρι πρόσφατα υπεύθυνος σχεδιασμού και ανάπτυξης υλικού και λογισμικού στο Εργαστήριο Ρομποτικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Σημειώνεται ότι οι δύο ιδρυτές της Talos Avionics είναι ερασιτέχνες πιλότοι, και ξέρουν από “πρώτο χέρι”τις ανάγκες της αγοράς τους.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις