Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Robinhood: Προσφέρει αποταμιευτικό λογαριασμό με 3% επιτόκιο!

Έχει ένα ενδιαφέρον ότι οι Startups που θέλουν να κάνουν “disrupt” τον χώρο που δραστηριοποιούνται, και ειδικά στο FinTech, “γίνονται αυτό που ανταγωνίζονται”.

Σαν τακτική ίσως να είναι πολύ έξυπνη, ένας δούρειος ίππος θα λέγαμε, παρά τον τεράστιο κανονιστικό και εσωτερικό φόρτο που μπορεί έχει μια τέτοια κίνηση, μια και για να προσφερθεί πλήρης γκάμα προϊόντων είναι μονόδρομος μια τραπεζική άδεια για παράδειγμα.

Τελικά, το ιερό δισκοπότηρο για τις FinTechs είναι ο τραπεζικός λογαριασμός, μισθοδοσίας και κίνησης σε πρώτη φάση και αποταμίευσης σε δεύτερη. Αμέσως μετά είναι η παροχή δανείων, μια εξαιρετικά προσοδοφόρα υπηρεσία για όσους την προσφέρουν.

Η Robinhood έχει κάνει το λεγόμενο disrupt στις αγοραπωλησίες μετοχών μια και προσφέρει αυτή την υπηρεσία χωρίς προμήθεια, “εκδημοκρατίζοντας” και ανοίγοντας μια εξαιρετικά κλειστή αγορά.
Μόλις ανακοίνωσε την υπηρεσία Robinhood Checkings & Savings η οποία προσφέρει τραπεζικό λογαριασμό με μια χρεωστική κάρτα. Η υπηρεσία προσφέρεται σε συνεργασία με την αμερικανική Sutton Bank και ασφαλίζει τις καταθέσεις έως 250.000 δολ., όχι από την κεντρική τράπεζα των Η.Π.Α. αλλά από την αντίστοιχη εταιρεία χρηματιστηριακών και επενδυτικών υπηρεσιών.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι ο λογαριασμός αυτός δίνει ένα υψηλό επιτόκιο 3%, με το επιτόκιο καταθέσεων στην Αμερική να είναι 0,09%.
Με μέσο όρο καταθέσεων 8.000 δολ. ανά νοικοκυριό στις Η.Π.Α. το ετήσιο κέρδος για τον καταθέτη είναι 240 δολάρια! Και φυσικά δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις και προμήθειες.

Η τεράστια επιτυχία της Robinhood στον κόσμο των μετοχών ανάγκασε την JPMorgan Chase, με τους 47 εκατομμύρια πελάτες στο digital κανάλι, να ανακοινώσει μια παρόμοια υπηρεσία με μηδενικές και χαμηλές χρεώσεις. Συγκεκριμένα, οι πρώτες 100 συναλλαγές θα είναι δωρεάν και από εκεί πέρα θα χρεώνονται 2,95 δολ., χωρίς να απαιτείται ελάχιστο ποσό κατάθεσης εκ μέρους του πελάτη.

Αλλά και η FinTech πληρωμών Square είναι έτοιμη να μπει στο χώρο των τραπεζικών υπηρεσιών. Η δική μας Viva Wallet, που επανειλημμένως στο παρελθόν έχει αποκηρύξει την τραπεζική μεταμόρφωση, έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιμετωπίσει τον έντονο ανταγωνισμό στην Ευρώπη ο οποίος αποκτά ο ένας μετά τον άλλο τραπεζική άδεια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις