Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ιατρική περίθαλψη μέσω smartphone λαμβάνουν πλέον οι υπάλληλοι της Amazon!

Ορισμένοι υπάλληλοι της Amazon και οι οικογένειές τους στο Σιάτλ έχουν τώρα πρόσβαση σε μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται Amazon Care, η οποία παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε επαγγελματίες υγείας μέσω βίντεο-συνομιλιών και μηνυμάτων.

Η Amazon συνεργάζεται με μια εταιρεία με έδρα την Ουάσινγκτον που ονομάζεται Oasis Medical Group για να παρέχει αυτήν την υπηρεσία τηλεϊατρικής στους υπαλλήλους της στο Σιάτλ, αλλά υπάρχουν σχέδια για επέκταση της κάλυψης και σε άλλους υπαλλήλους.

Το πιλοτικό πρόγραμμα έρχεται καθώς ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου “μπαίνει” ολοένα και περισσότερο στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης. Πέρυσι η εταιρεία εξαγόρασε το PillPack, ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο ενώ νωρίτερα φέτος συνεργάστηκε με έξι οργανώσεις υγειονομικής περίθαλψης που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν δεξιότητες ικανές της Alexa, ικανές να χειριστούν πληροφορίες ασθενών.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο στους υπαλλήλους της Amazon (και τα εξαρτώμενα από αυτούς άτομα) που βρίσκονται σε εγκεκριμένο πρόγραμμα υγείας της Amazon και ζουν και εργάζονται στην περιοχή του Σιάτλ. Εάν κάποιος πληρεί όλες αυτές τις προϋποθέσεις, μπορείτε να “ζητήσει” να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο να έχει κινητό που να υποστηρίζει το iOS 12.0 ή νεότερη έκδοση ή το Android 6.0 ή νεότερη έκδοση.

Μόλις ένας υπάλληλος εγγραφεί, μπορεί είτε να συνομιλήσει με έναν γιατρό ή νοσοκόμο μέσω βιντεοκλήσης ή μηνύματος και να λάβει αμέσως συμβουλές ή κάποια διάγνωση. Εάν ο ειδικός αποφασίσει ότι χρειάζεται μια πιο προσεκτική εξέταση, μπορεί να προτείνει στον υπάλληλο το Mobile Care, μια υπηρεσία που στέλνει αμέσως νοσοκόμο στο σπίτι, στο γραφείο ή όπου αλλού βρίσκεται ο υπάλληλος.

Η εφαρμογή, βέβαια, δεν παρέχει φροντίδα έκτακτης ανάγκης και οι υπηρεσίες της είναι διαθέσιμες συγκεκριμένες μέρες και ώρες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις