Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft θέλει (και) το Discord και πληρώνει όσο-όσο

Η Microsoft έχει ψηλά στις λίστα της το gaming κάτι που φαίνεται από τις τελευταίες εξαγορές της.

Σήμερα το πρωί το Bloomberg ανέφερε ότι η Microsoft ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Discord, μιας δημοφιλούς πλατφόρμας επικοινωνίας των gamers, έναντι 10 δισ. δολαρίων, ένα αστρονομικό ποσό.

Τον περασμένο Δεκέμβριο το Discord σήκωσε 100 εκατ. δολάρια με αποτίμηση 7 δισ. δολαρίων, οπότε αντιλαμβανόμαστε το premium που προτίθεται να πληρώσει η Microsoft.
Βέβαια οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Discord εξετάζει και την είσοδο στο χρηματιστήριο μια και οι εταιρείες παιχνιδιών έχουν τεράστια ώθηση την περίοδο της πανδημίας, ειδικά αν πάρουμε για παράδειγμα την IPO του Roblox με την αστρονομική χρηματιστηριακή αξία των 45,4 δισ. δολαρίων.

Η πανδημία διπλασίασε τους χρήστες του Discord, πάνω από 150 εκατομμύρια σήμερα, ενώ τα downloads ξεπερνούν τις 800.000 κάθε μέρα! Επίσης για πρώτη φορά φέτος η Startup του 2012 με έδρα το Σαν Φρανσίσκο είδε χρήση της υπηρεσίας της και πέρα από το gaming.

Η Microsoft αυτή τη φορά κάνει τις σωστές κινήσεις θα λέγαμε για να υποστηρίξει τa νέa Xbox Series X/S με πρώτη και καλύτερη την πρόσφατη εξαγορά της ZeniMax και Bethesda έναντι 7,5 δισ. δολαρίων αλλά και το εξαιρετικά δημοφιλές και συνδρομητικό GamePass μεταξύ άλλων. 

Παράλληλα με την αποκάλυψη της πρόθεσης της Microsoft ήταν αρκετές οι φωνές στα Social Media οι οποίες εξέφρασαν τον φόβο μήπως η Microsoft “κανιβαλίσει” το Discord όπως έγινε με το Skype και το Teams.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις