Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εθνικό… ρεκόρ χρηματοδότησης για την ισπανική Glovo

“Εθνικό ρεκόρ” έσπασε η ισπανική Glovo, η οποία εξειδικεύεται στο delivery προϊόντων κάθε είδους – φαγητού, προϊόντων σούπερ μάρκετ, φαρμάκων κ.α. H εταιρεία εξασφάλισε τον μεγαλύτερο γύρο χρηματοδότησης στην ιστορία της χώρας, προσθέτοντας στα ταμεία της 450 εκατ. ευρώ.

Η Glovo αναμένεται να χρησιμοποιήσει την επένδυση για να επεκτείνει την παρουσία της στις 20 υπάρχουσες αγορές της και να επικεντρωθεί πιο έντονα στο Q-Commerce (Quick Commerce) που ξεκίνησε πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θέλει να εστιάσει στην ανάπτυξη του δικτύου αποθηκών της, επενδύοντας τόσο σε ακίνητα όσο και σε τεχνολογία. Γι’ αυτό το λόγο, προχώρησε σε δύο – κινήσεις “ματ” το τελευταίο διάστημα: τη συνεργασία με την εταιρεία ακινήτων Stoneweg από τη Γενεύη και την πρόσληψη του πρώην VP of Engineering της American Express στη θέση του CTO.

Στόχος της, είναι, σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση, να αναβαθμίσει τις υπάρχουσες αποθήκες της σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Λισαβόνα και Μιλάνο και να ανοίξει νέες σε Βαλένθια, Ρώμη, Πόρτο και Βουκουρέστι. Μέχρι το τέλος του 2021, η Glovo θέλει να έχει συνολικά 200 αποθήκες σε πλήρη λειτουργία.

«Τους τελευταίους μήνες, έχουμε κινηθεί πολύ, πολύ γρήγορα, αλλά το όραμά μας παραμένει αμετάβλητο. Αυτή η επένδυση θα μας επιτρέψει να διπλασιάσουμε την παρουσία μας στις βασικές μας αγορές, να επιταχύνουμε την ηγετική μας θέση σε μέρη όπου είμαστε ήδη πολύ ισχυροί και να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το εξαιρετικό τμήμα Q-Commerce», σχολιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Glovo, Oscar Pierre.

Ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία είναι τόσο προσηλωμένη στις “γρήγορες παραδόσεις” είναι το γεγονός ότι η αγορά αλλάζει και όλο και περισσότεροι παίκτες εμφανίζονται προσφέροντας ταχύτερες υπηρεσίες. Η Glovo αναμένει μια μόνιμη αλλαγή στις συνήθειες των καταναλωτών και επιθυμεί να είναι στις επάλξεις, επομένως η εξελιγμένη τεχνολογία και οι αποθήκες σε διαφορετικά – και πολλά- μέρη του κόσμου θα τη βοηθήσουν να ανταποκριθεί σε αυτούς τους στόχους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις