Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η fintech Tala συγκεντρώνει 145 εκατ. δολάρια για επέκταση σε crypto

Η εταιρεία θα αναπτυχθεί σε διάφορες χώρες φέρνοντας το ψηφιακό νόμισμα για οικονομικές συναλλαγές.

Η νεοσύστατη εταιρεία Tala άντλησε 145 εκατ. δολάρια σε μια σειρά χρηματοδότησης για να επεκτείνει τις επιλογές δανεισμού, αποταμίευσης και διαχείρισης χρημάτων σε άλλες χώρες. Συγκεκριμένα, η fintech σχεδιάζει να κινηθεί στην Κένυα, τις Φιλιππίνες, το Μεξικό, την Ινδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβάνοντας τις προσφορές σε κρυπτονομίσματα.  

Συνολικά, η Tala έχει συγκεντρώσει πάνω από 350 εκατ. δολάρια σε VC από επενδυτές όπως η PayPal, η GV και η Revolution Growth. Για τις υπηρεσίες της, η εταιρεία με έδρα τη Σάντα Μόνικα ανέφερε ότι μπορεί να εγκρίνει ένα δάνειο μέσα σε λίγα λεπτά, προωθώντας τα χρήματα μέσω mobile πλατφορμών πληρωμών.  

Ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, Shivani Siroya δήλωσε μάλιστα ότι έχει δανείσει πάνω από 1 δισ. δολάρια σε περισσότερους από 4 εκατ. πελάτες. Κατά τη διαδικασία δανειοδότησης, χρεώνεται έτσι μια εφάπαξ αμοιβή μόλις 5% για κάθε δάνειο ενώ πάνω από το 90% των πελατών της αποπληρώνουν το δάνειο τους εντός 20 έως 30 ημερών.   

Από την αρχή, η εταιρεία επικεντρώθηκε στη δημιουργία μιας παγκόσμιας πλατφόρμας που θα έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, αλλά θα μπορεί επίσης να εντοπιστεί. Ο Siroya ξεκίνησε την Tala το 2011 έχοντας αφήσει μια καριέρα στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής, μετά από θητείες στα Ηνωμένα Έθνη και σε άλλους οργανισμούς με επίκεντρο την παγκόσμια υγεία.  

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αναπτύχθηκε η ανάγκη για κάτι πέρα από την πίστωση, δίνοντας τους ώθηση να διαμορφώσουν νέα προϊόντα που θα καλύπτουν τις υπάρχουσες συνθήκες. Ακολούθως τον Μάιο, η εταιρεία ανακοίνωσε μια συνεργασία με τη Visa για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα επιτρέπει στους χρήστες της να αγοράζουν κρυπτονομίσματα, ξεκινώντας με το USDC, ένα ψηφιακό νόμισμα συνδεδεμένο με το δολάριο.   

Πλέον, οι χρήστες της Tala θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ψηφιακό νόμισμα για να στέλνουν χρήματα διασυνοριακά, έχοντας αυξημένη πρόσβαση στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.   

Πρόσφατα φέτος, το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που αναγνώρισε ως νόμιμο το Bitcoin, ωστόσο υπάρχει ακόμα μεγάλη διαρροή γύρω από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ειδικά για τους μη εξυπηρετούμενους. Αρκετοί ξοδεύουν πολύ χρόνο και χρήματα σε προμήθειες για τη μεταφορά χρημάτων ή για να προσέλθουν σε φυσικά καταστήματα, συν τις πρόσθετες χρεώσεις σε διάφορες ενέργειες.   

Έτσι, η εταιρεία επιδιώκει να δημιουργήσει ένα safe place αξιοποιώντας την τεχνολογία, ώστε να χρησιμοποιούν πιο αποτελεσματικά το ρευστό οι πελάτες, ειδικά όταν πρόκειται για κρυπτονομίσματα, και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διακίνηση των χρημάτων.   

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις