Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η εταιρεία εσωρούχων Savage X Fenty της Rihanna πάει για IPO

Η Savage X Fenty, η εταιρεία εσωρούχων που ίδρυσε η Rihanna, συνεργάζεται με τράπεζες για μια IPO, σύμφωνα με το Bloomberg. Η δημόσια εγγραφή θα μπορούσε να αποτιμήσει την εταιρεία, η οποία έχει συγκεντρώσει περίπου 310 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση, στα 3 δισ. δολάρια.

Εάν γίνει φέτος αυτό το βήμα θα είναι σημαντικό πρώτον διότι οι περισσότερες εταιρείες που χρηματοδοτούνται από VC έχουν “παγώσει” τα σχέδια για IPO, δεδομένων των ασταθών συνθηκών της δημόσιας αγοράς μέχρι στιγμής φέτος, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί από τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τα γεωπολιτικά ζητήματα.

Δεύτερον, θα ήταν ένα βασικό ορόσημο για μια εταιρεία που ιδρύθηκε από γυναίκα, πολύ λίγες εταιρείες που έχουν ιδρυθεί από γυναίκες έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο, αν και ο αριθμός αυτός αυξάνεται τελευταία.

Μια επιτυχημένη δημόσια εγγραφή για την Savage X Fenty, με έδρα το El Segundo της Καλιφόρνια, θα επιβεβαίωνε επίσης την όλο και αυξανόμενη εισροή κεφαλαίων σε εταιρείες εσωρούχων. Η επένδυση σε αυτές τις εταιρείες έχει γίνει κάπως δημοφιλής, με μάρκες όπως η Parade και η SKIMS να συγκεντρώνουν εκατομμύρια δολάρια.

Τόσο η Savage X Fenty όσο και η SKIMS, που ιδρύθηκε από την Kim Kardashian, συγκέντρωσαν σημαντικά κεφάλαια φέτος, με την πρώτη να αντλεί 125 εκατ. δολάρια από μια σειρά C τον Ιανουάριο και τη δεύτερη να συγκεντρώνει 240 εκατ. δολάρια σε μια σειρά Β χρηματοδότησης τον ίδιο μήνα.

Οι εταιρείες εσωρούχων έχουν μια ευκαιρία στην αγορά, με την κατεστημένη Victoria’s Secret να έχει χάσει την εύνοια τα τελευταία χρόνια, και τη Gen Z να αποτελεί ένα υπάρχον κοινό με περισσότερα χρήματα για basic εσώρουχα που δεν κοστίζουν τόσο αλλά είναι body-friendly και προσιτά σε όλους.

Συνεπώς, η νέα γενιά καταναλωτών αυξάνεται και συνεχίζει να αγοράζει μένοντας πιστή στις πρακτικές επιλογές των κλασικών κωδικών που υπάρχουν σε ανάλογα τύπου high fashion μαγαζιά, με τις εταιρείες του “economics of underwear” να μην έχουν πολλές επιστροφές.

Αν λοιπόν η Savage X Fenty γίνει δημόσια, δεν θα είναι η πρώτη εταιρεία που ιδρύεται από διάσημους που το κάνει πρόσφατα, όπως αντίστοιχα η εταιρεία The Honest Company, που ιδρύθηκε από την ηθοποιό Jessica Alba και εισήχθη στο χρηματιστήριο πέρσι.

Η Savage X Fenty δεν είναι το πρώτο βήμα της Rihanna στον επιχειρηματικό κόσμο, αφού είναι η ιδρύτρια της ιδιαίτερα επιτυχημένης Fenty Beauty, η οποία ξεκίνησε με την πολυτελή εταιρεία μόδας και ομορφιάς LVMH, και ως brand καλλυντικών ασχολείται με inclusive προϊόντα make-up για όλους τους τύπους δέρματος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις