Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Γερμανική Apryl «σήκωσε» 4,1 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Βερολινέζικη πλατφόρμα παροχών γονιμότητας και οικογενειακού προγραμματισμού, θα χρηματοδοτήσει την πανευρωπαϊκή της επέκταση

Σε μια προσπάθεια να επιτρέψει στις εταιρείες να υποστηρίξουν τους εργαζομένους στην πορεία τους προς τη γονεϊκότητα, εισάγοντας για αυτό το λόγο μια νέα γενιά παροχών χωρίς αποκλεισμούς εργαζομένων στον εργασιακό χώρο η Βερολινέζικη πλατφόρμα παροχών γονιμότητας και οικογενειακού προγραμματισμούApryl, εξασφάλισε συνολική χρηματοδότηση της τάξεως των 4,1 εκατομμυρίων ευρώ σε έναν γύρο που «έτρεξε» η Breega. Μάλισταοι Atlantic Labs, Crista Galli Ventures, Myelin VC, Alliance For Impact Ventures και Westtech

Ventures συμμετείχαν στην όλη διαδικασία. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του επόμενου σταδίου της ανάπτυξής της, που περιλαμβάνει και την επέκταση της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στοχεύοντας αρχικά στις μεγάλες αγορές της Ε.Ε. Η εταιρεία θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη στελεχών στους τομείς ανάπτυξης περιεχομένου, διαχείρισης, μάρκετινγκ και πωλήσεων για να υποστηρίξει την πανευρωπαϊκή της δραστηριότητα. 

Η CEO της εταιρείας Apryl, Τζένη Σαφτ δήλωσε: “Δημιουργήσαμε την Apryl επειδή πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να δημιουργήσουν οικογένεια – ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, κατάστασης σχέσης ή οικονομικής δυνατότητας. Οι εταιρείες σήμερα έχουν βασικό ρόλο να διαδραματίσουν στη βοήθεια των εργαζομένων στην πορεία τους προς τη γονεϊκότητα. Για να παραμείνουν ανταγωνιστικές, πρέπει να επιδείξουν μια κουλτούρα που έχει ως προτεραιότητα την οικογένεια και την προθυμία τους να υποστηρίξουν τους υπαλλήλους τους σε αυτή την κρίσιμη φάση της ζωής τους. Πιστεύουμε ότι για να κερδίσουν τον πόλεμο για τα ταλέντα, οι επιχειρήσεις πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που πραγματικά ενδιαφέρουν τους millennials. Η πλατφόρμα παροχών γονιμότητας της Apryl τους επιτρέπει να κάνουν ακριβώς αυτό”.

“Η λύση του Τόμπι και της Τζένη μιλάει για ένα αυξανόμενο ζήτημα τόσο για το σημερινό όσο και για το αυριανό εργατικό δυναμικό. Στην Breega, πιστεύουμε ακράδαντα στο όραμά τους, πιστεύουμε επίσης ότι η παροχή της κατάλληλης επιχειρησιακής υποστήριξης – χάρη στην ομάδα κλιμάκωσης της Breega – θα μετατρέψει αυτό το όραμα σε πραγματικότητα, βοηθώντας τους να γίνουν παγκόσμιος ηγέτης της κατηγορίας στο χώρο των παροχών γονιμότητας” υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Breega, Βίκτορ Ντρόλτ, ενώ ο διευθυντής της Atlantic Labs Λούκας Ερμπγουτ προσέθεσε: “Πιστεύουμε ακράδαντα στο χώρο της γονιμότητας και έχουμε υποστηρίξει την Τζένη και τον Τόμπι από τις πρώτες κιόλας ημέρες και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που τους βλέπουμε να προχωρούν στην επόμενη φάση”.

Η Apryl ιδρύθηκε το 2019, και ουσιαστικά «γεννήθηκε» από μια απλή παρατήρηση: καθώς οι Ευρωπαίοι τεκνοποιούν σε μεγαλύτερη ηλικία, και δη αργότερα στη ζωή τους, αυτομάτως τα ποσοστά γονιμότητας μειώνονται. Κάτι, που σε συνάρτηση με το γεγονός ότι η θεραπεία γονιμότητας εξακολουθεί να είναι μια δαπανηρή εμπειρία, οδήγησε τους δημιουργούς της Apryl να αναπτύξουν μια πρωτοποριακή πλατφόρμα παροχών για τη δημιουργία οικογένειας. Μάλιστα, όπως προκύπτει με βάση στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού βρίσκεται αντιμέτωπο με τη γονιμότητα, αποτελώντας ένα διαρκώς εντεινόμενο ζήτημα, που συνδέεται με το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες γυναίκες άνω των 35 ετών επιλέγουν εκούσια να μην αποκτήσουν παιδιά.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Apryl παρέχει μια μοναδική πρόταση, δίνοντας τη δυνατότητα στις εταιρείες να υποστηρίζουν τους εργαζομένους στην πορεία τους προς τη γονεϊκότητα με εμπιστευτικό και ασφαλή τρόπο. Κι αυτό, καθώς τα οφέλη των εργαζομένων περιλαμβάνουν επιδοτήσεις για πλοήγηση φροντίδας, συμβουλευτικές υπηρεσίες, πρόσβαση σε κλινικές και θεραπείες, όπως λ.χ. κατάψυξη ωαρίων/σπερματοζωαρίων, εξωσωματική γονιμοποίηση, υιοθεσία ή παρένθετη μητρότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις