Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lunar Way: 4,2 εκατ. ευρώ για ένα τραπεζικό app για τη γενιά του Snapchat

H Δανική FinTech Startup Lunar Way μόλις έκλεισε χρηματοδοτικό γύρο 4,2 εκατ. ευρώ και έχει επιλέξει τον δρόμο της συνεργασίας με τις τράπεζες στις χώρες που θα δραστηριοποιηθεί για να προσφέρει πλήρεις και εύχρηστες τραπεζικές υπηρεσίες στους πελάτες της με μικρό κόστος και άμεσα μέσω Smartphones.

Προφανώς έχει πάρει άδεια διαχείρισης ηλεκτρονικών πληρωμών και χρήματος από τις κεντρικές αρχές, όπως και πολλές άλλες FinTech Startups στην Ευρώπη, και όχι πλήρη τραπεζική άδεια όπως έχει συμβεί με τις Ν26, Monzo, Atom, Tandem, Sterling.

Τα χρήματα της επένδυσης προέρχονται από την SEED Capital Denmark και angel investors ενώ και η τράπεζα Nykredit, η οποία είναι ο μεγαλύτερος φορέας στεγαστικών δανείων στη Δανία, εμφανίζεται σαν μέτοχος στην Startup.

H Lunar Way προσφέρει μια πλήρη τραπεζική εφαρμογή για Smartphones με δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών από τους χρήστες, πραγματοποίησης πληρωμών μέσω αυτών, να εκδώσουν χρεωστικές κάρτες MasterCard, να διαχειρίζονται οικονομικά στοιχεία, να αιτούνται δάνεια κ.α.

Όπως αναφέρει ο ιδρυτής της Lunar Way, Villum Klausen, “ο μέσος όρος πελατών της στην περίοδο Beta είναι 24 ετών, 23% εξ’ αυτών έκλεισαν τους παλιούς κλασικούς λογαριασμούς και μεταφέρθηκαν στην Lunar Way ενώ το 85% ακολουθούν την εταιρεία στο Snapchat“.

Τέλος, αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι το τραπεζικό οικοσύστημα σε επίπεδο υποδομών και διασυνδέσεων είναι αρκετά ανεπτυγμένο στη Σκανδιναβία, ωστόσο όλες οι εφαρμογές των τραπεζών είναι ίδιες, με γραφειοκρατικές διαδικασίες και μέχρι σήμερα δεν υπήρχε μια ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση σε αυτό τον τομέα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις