Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sanity Group: Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε προϊόντα κάνναβης

Η Sanity Group, μία από τις κορυφαίες Startups στην αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης, ανακοίνωσε μια νέα χρηματοδότηση Α’ Γύρου, ύψους 20,1 εκατ. ευρώ.

Του γύρου ηγήθηκε η Calyx, ένα ευρωπαϊκό επενδυτικό ταμείο που επικεντρώνεται σε επενδύσεις γύρω από την κάνναβη, και η HV Holtzbrinck Ventures, ένα από τα μεγαλύτερα γερμανικά VCs. Σύμφωνα με δημοσίευμα, η επένδυση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει λάβει Startup αυτού του τομέα, στην Ευρώπη, μέχρι σήμερα.

Η Sanity, που ιδρύθηκε το 2018, χρησιμοποιεί την κάνναβη για να δημιουργήσει καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα και προϊόντα ευεξίας. Η εταιρεία δημιουργήθηκε από τους Finn Hänsel και Fabian Friede και φιλοδοξεί να ηγηθεί αυτής της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς. Κατέχει όλες τις απαραίτητες άδειες και λειτουργεί επί του παρόντος μέσω δύο θυγατρικών: της Sanatio Pharma, που επικεντρώνεται στο φαρμακευτικό κομμάτι, και της VAAY, που εστιάζει στον τομέα της ευεξίας.

“Η Sanity Group επενδύει όχι μόνο στη χονδρική πώληση κάνναβης, αλλά και στην έρευνα, τη διεθνοποίηση, την έγκριση φαρμάκων, τις εναλλακτικές μορφές δοσολογίας και τη χρήση κανναβινοειδών για προϊόντα ευεξίας, συμπεριλαμβανομένων των καλλυντικών”, δήλωσε με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση ο CEO της εταιρείας, Finn Hänsel. “Στόχος μας είναι να γίνουμε το νούμερο ένα στην Ευρώπη, μια αγορά που πιστεύουν ορισμένοι ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει τη Βόρεια Αμερική σε μέγεθος και όγκο, ανάλογα με την πρόοδο της νομιμοποίησης σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο”.

Κρασί, μέλι και κάνναβη στο “επίκεντρο” του 8ου Συνεδρίου Αγροτεχνολογίας

Η ελληνική αγορά

Στην ελληνική Startup σκηνή, η εταιρεία που ασχολείται με την κάνναβη, με διαφορετικό βέβαια τρόπο από την Sanity Group είναι η Hempoil.

H Hempoil ειδικεύεται στην εισαγωγή, διανομή, πώληση αλλά και καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων με βάση τη βιομηχανική κάνναβη (Cannabis Sativa L), κύριο συστατικό της οποίας είναι η Κανναβιδιόλη (CBD), ένα μη ψυχοδραστικό κανναβινοειδές. Παράλληλα, η εταιρεία δραστηριοποιείται και στον τομέα του franchise, και στην ενημέρωση των επιστημόνων του χώρου της υγείας αλλά και της έρευνας σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες της Κανναβιδιόλης (CBD).

Πέρυσι, η εταιρεία κατέκτησε την πρώτη θέση στα Βραβεία “Στέλιος Χατζηιωάννου 2019” και κέρδισε έπαθλο αξίας 30 χιλ. ευρώ, ενώ είχε βραβευτεί στον ίδιο διαγωνισμό και το 2018, λαμβάνοντας το ποσό των 10 χιλ. ευρώ. Τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε την αποκλειστική της συνεργασία με την easyGroup του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου και την από κοινού δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας πώλησης προϊόντων κάνναβης με CBD, με το όνομα easyHemp.gr.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις