Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αποστολή 4YFN 2019: Αυξημένο ενδιαφέρον για τις ελληνικές ομάδες!

Για δεύτερη χρονιά υπάρχει ελληνική παρουσία στην μεγάλη εκδήλωση για Startups 4YFN, η οποία τρέχει παράλληλα με το Mobile World Congress της Βαρκελώνης.

Αξίζει να αναφερθεί πως τις δύο πρώτες μέρες της έκθεσης έχει υπάρξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αρκετές από τις ελληνικές συμμετοχές από μεγάλες εταιρείες οι οποίες εξετάζουν τι έχουν να παρουσιάσουν οι Ελληνικές startups.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως την ώρα που συζητούσαμε με την Innosence – Siba, η οποία χρησιμοποιεί αισθητήρες για την μέτρηση ατμοσφαιρικής ρύπανσης και εκπομπών μονοξειδίου και διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και μετρήσεις οξυγόνου, θερμοκρασίας κ.α., ήρθε εκπρόσωπος της Κινεζικής τεχνολογικής εταιρείας Oppo (η Νο5 εταιρεία σε πωλήσεις κινητών παγκοσμίως) ο οποίος έδειξε ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την εταιρεία και τα προϊόντα της, ενώ το ίδιο είχε κάνει την προηγούμενη μέρα και η Samsung.

Η Samsung έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον μια και σύμφωνα με πληροφορίες έχει έρθει σε επαφή με τουλάχιστον τρεις εταιρείες της ελληνικής αποστολής.

Αυτό που επίσης έχει σημασία να αναφερθεί είναι και το γεγονός ότι κάποιες από τις ελληνικές ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για συνέργειες με άλλες ομάδες από το εξωτερικό, καθώς τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους αλληλοσυμπληρώνονται.

Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στην Brain, η οποία είναι η μοναδική InsureTech εταιρεία που υπάρχει στο 4YFN, και η οποία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγάλων εταιρειών, αφήνοντας την εντύπωση πως σχετικά σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από την μεριά της εταιρείας.

Όλες οι ομάδες, στις συζητήσεις που έχουν γίνει, δηλώνουν τεράστιο ενθουσιασμό από την συμμετοχή τους στην έκθεση και αναφέρουν συνεχώς πως μια έκθεση τέτοιου μεγέθους δίνει τεράστια ώθηση στην πορεία του ελληνικού οικοσυστήματος, ώθηση στην οποία αναφέρθηκε και ο Γιάννης Γιανναράκης , Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου.

Πιο συγκεκριμένα ο Γ. Γιανναράκης δήλωσε: “Εκ μέρους του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, του Enterprise Greece, της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας που έχουν υποστηρίξει ιδιαίτερα αυτή την αποστολή στο 4YFN, τον ΣΕΚΕΕ, το ΣΕΠΕ την περιφέρεια Αττικής και όλους τους φορείς που μας υποστήριξαν για να είμαστε εδώ, σας καλωσορίζω στο Ελληνικό περίπτερο. Είμαστε εδώ για να μπορέσει η ελληνική σκηνή να ανοίξει τα φτερά της και με αφορμή αυτό να μπορέσουμε να πάμε μακριά, όσο πιο μακρυά μπορούμε, να παρουσιάσουμε όσο περισσότερες φορές μπορούμε τις δραστηριότητες και τα επιτεύγματα των ομάδων μας, με την υποστήριξη όλων των συνεργατών μας“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις