Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στο χρηματιστήριο έως το 2022 η Starling!

Η βρετανική ψηφιακή τράπεζα Starling σχεδιάζει να μπει στο χρηματιστήριο μέσα στα επόμενα χρόνια ενώ αναμένει να ισοσκελίσει έσοδα και έξοδα μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου, σύμφωνα με τη Daily Mail.

“Δεν τα έκανα όλα αυτά για να εξαγοραστώ από μία μεγάλη τράπεζα”, δήλωσε συγκεκριμένα η founder και CEO της Starling, Anne Boden και συμπλήρωσε: “νομίζω πως το μέλλον μας περιλαμβάνει μία δημόσια εγγραφή μέσα σε διάστημα δύο με τριών χρόνων”. «Επιδεικνύουμε μια πορεία προς την κερδοφορία που άλλες ψηφιακές τράπεζες δεν έχουν και σκοπεύουμε να ισοσταθμίσουμε τα έσοδα και τα έξοδά μας ακόμα και στο τέλος του επόμενου έτους», κατέληξε.

Ενδεικτικά, σημειώνεται ότι το 2018, την τελευταία φορά που αποκάλυψε οικονομικά της αποτελέσματα, η Starling είχε σημειώσει ζημία ύψους 26,8 εκατ. λιρών. Το ίδιο έτος, η ανταγωνίστρια και επίσης βρετανική Revolut είχε απώλειες 32,8 εκατ. και η Monzo 33,1 εκατ. λιρών.

Η ψηφιακή τράπεζα, η οποία ιδρύθηκε το 2014 και μέχρι σήμερα έχει σηκώσει 263 εκατ. λίρες, φαίνεται αποφασισμένη να μην εξαγοραστεί αλλά να μπει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μέσω IPO. Αυτό θα δώσει στους πελάτες της Starling την ευκαιρία να αγοράσουν μετοχές της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις