Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η SpotaWheel στις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης

Η ελληνική Startup βρέθηκε στην 243η θέση της σχετικής κατάταξης των Financial Times

Μια θέση στη λίστα των Financial Times με τις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ελληνική Startup, SpotaWheel. Πιο συγκεκριμένα, η νεοφυής εταιρεία που έχει χαρακτηριστεί και ως «Amazon των μεταχειρισμένων οχημάτων» βρέθηκε στην 243η θέση στη σχετική κατάταξη των FT.

Σύμφωνα με την εταιρεία Statista, η οποία δημιουργεί τη λίστα «FT 1000» για τους Financial Times, τα έσοδα της SpotaWheel το 2021 έφτασαν τα 35 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 644% από το 2020. Την ίδια ώρα, ο σύνθετος μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης σε επίπεδο τριετίας (2018-2021) της εταιρείας είναι 95%. Ακόμα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία μέσα σε 3 χρόνια η εταιρεία κατάφερε να πενταπλασιάσει το προσωπικό της, φτάνοντας σήμερα να απασχολεί πάνω από 250 εργαζομένους.

Ποια είναι η SpotaWheel

Η SpotaWheel ιδρύθηκε το 2016 από τον Χάρη Αρβανίτη με στόχο να ψηφιοποιήσει την αγορά των μεταχειρισμένων οχημάτων. Μέσα σε μόλις λίγα χρόνια, η εταιρεία κατάφερε να κάνει disrupt στην αγορά  μεταχειρισμένων οχημάτων και να γίνει μία από τις 10 κορυφαίες ελληνικές Startups. Μάλιστα, πριν 1 χρόνο η εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία εστιάζει στη διαφάνεια, επανασχεδιάζοντας ολόκληρη τη διαδικασία πώλησης και αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Μέσα από την καινοτόμο πλατφόρμα της η ελληνική Startup δίνει τη δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές να δοκιμάσουν το αυτοκίνητο που σκέφτονται να αγοράσουν και στη συνέχει αναλαμβάνει να τους το παραδώσει για δοκιμή σε όποιο σημείο της χώρας έχουν επιλέξει.

Το κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της SpotaWheel είναι ο εξειδικευμένος αλγόριθμος αξιολόγησης και αγοράς οχημάτων που έχει αναπτύξει, συνδυάζοντας αρμονικά τεχνολογίες αιχμής όπως Big Data και Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), με την τεχνογνωσία των ανθρώπων της. Η εταιρεία είναι μάλιστα σε θέση να προβλέπει τις τάσεις προσφοράς και ζήτησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στην πανευρωπαϊκή αγορά, με ακρίβεια και ταχύτητα.

Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς παίκτες, η Spotawheel παρέχει ουσιαστικές λύσεις, προσφέροντας γραπτό τεχνικό έλεγχο 200+ σημείων, έως και 5 χρόνια εγγύηση, 7 ημέρες δικαίωμα επιστροφής χρημάτων και παράδοση σε όλη τη χώρα.

Τέλος, έχοντας ήδη παρουσία στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, η εταιρεία έχει ως στόχο μέχρι το 2025, να έχει επεκταθεί σε τουλάχιστον άλλες πέντε αγορές σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις