Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ρεκόρ επενδύσεων για τις Ισραηλινές high-tech εταιρείες

Ισραηλινές high-tech εταιρείες σήκωσαν 2,32 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ανεβάζοντας έτσι τα νούμερα του πρώτου εξαμήνου του έτους σε ιστορικό υψηλό.

Το ποσό «ενισχύθηκε» από 10 μεγάλες συμφωνίες, άνω των 50 εκατ. δολαρίων η καθεμία, οι οποίες συνολικά αγγίζουν τα 1,26 δισ. δολάρια και αντιστοιχούν ουσιαστικά στο 54% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε αυτό το τρίμηνο, σύμφωνα με έκθεση του IVC Research Center και των Zysman, Aharoni, Gayer & Co.

Τα τρία μεγαλύτερα deals του τριμήνου έφτασαν τα 670 εκατ. δολάρια. Αναλυτικά, η online ασφαλιστική εταιρεία Lemonade σήκωσε 300 εκατ. δολάρια, η Monday.com, που έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα διαχείρισης εργασίας, έλαβε 250 εκατ. δολάρια και η εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας SentinelOne συγκέντρωσε 120 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με την έκθεση, στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου, οι Ισραηλινές high-tech εταιρείες κατάφεραν να εξασφαλίσουν συνολικά 3,9 δισ. δολάρια σε 254 συμφωνίες. “Ενώ θεωρήσαμε ότι η αύξηση των επενδύσεων το πρώτο τρίμηνο του 2019 είχε σπάσει κάθε ρεκόρ, έρχεται το δεύτερο τρίμηνο και καταγράφει το σημαντικότερο άλμα των τελευταίων έξι ετών”, δήλωσε ο Shmulik Zysman, διευθύνων σύμβουλος της ZAG-S & W.

Όσον αφορά τις Startups, αυτές που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξής τους ήταν «εξαιρετικά δραστήριες» το τρίμηνο, συγκεντρώνοντας 2,02 δισ. δολάρια σε 70 συμφωνίες, το υψηλότερο συνολικό ποσό από το 2013, σύμφωνα με την IVC. Ωστόσο, αυτές που βρίσκονται σε στάδιο seed, είδαν μια «πτώση» στην χρηματοδότησή τους, με συναλλαγές κάτω των 5 εκατ. δολαρίων και μόλις 113 συμφωνίες κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο του 2018, οι startups σε αυτό το στάδιο είχαν «κλείσει» 118 συμφωνίες ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2013, 135.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις