Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon χρησιμοποιεί AR για να βοηθήσει τους υπαλλήλους της να κρατήσουν αποστάσεις

Στο πλαίσιο των αμφιλεγόμενων μέτρων προστασίας που λαμβάνει για τους εργαζομένους της, η Amazon παρουσίασε σήμερα ένα νέο εργαλείο με το οποίο στοχεύει να βοηθήσει τους υπαλλήλους στις αποθήκες της να κρατήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Πρόκειται για ένα σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας που έχει ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιείται. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και επικεφαλής ρομποτικής της εταιρείας, Brad Porter, το σύστημα χρησιμοποιεί μοντέλα μηχανικής μάθησης για να διαφοροποιήσει τους ανθρώπους από το περιβάλλον τους. Σε συνδυασμό με αισθητήρες βάθους, δημιουργεί μια ακριβή μέτρηση της απόστασης μεταξύ των εργαζομένων.

Καθώς οι άνθρωποι περπατούν μπροστά από μια κάμερα, μια οθόνη τους παρουσιάζει με οπτικές επικαλύψεις, δείχνοντας έτσι εάν βρίσκονται σε απόσταση έξι μέτρων.Τα άτομα που παραμένουν στη σωστή απόσταση επισημαίνονται με πράσινους κύκλους, ενώ εκείνα που βρίσκονται πιο κοντά περιτριγυρίζονται με κόκκινους κύκλους.
Το σύστημα εμφανίζεται σε οθόνη 50 ιντσών και έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως οπτική υπενθύμιση, προκειμένου οι εργαζόμενοι να διατηρούν τους κύκλους τους πράσινους, άρα να προστατεύονται από τον κορωνοϊό.

“Αυτή η λύση είναι μόνο μία από τις πολλές ιδέες που έχουν εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες”, λέει ο Porter. “Γνωρίζοντας τους συναδέλφους μου και την επιθυμία τους, δεν θα είναι το τελευταίο. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την υγεία και την ευημερία των υπαλλήλων μας και θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε για να τους διατηρούμε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς”.

Διαβάστε ακόμα:

Η Google δημιούργησε AR εργαλείο που βοηθά στην κοινωνική αποστασιοποίηση

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις