Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startups από όλον τον κόσμο (και την Ελλάδα) στη “μάχη” του… καθαρού γραφείου

Στην εποχή της πανδημίας οι επιχειρήσεις παγκοσμίως καλούνται να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για τους υπαλλήλους τους και οι Startups έρχονται να τις βοηθήσουν με την τεχνολογία τους!

Από τις αρχές του 2020 μέχρι σήμερα, η πανδημία έχει καταφέρει να επιβάλει τεράστιες αλλαγές στη ζωή μας, επηρεάζοντας μεταξύ άλλων τον τρόπο που κινούμαστε, ταξιδεύουμε και εργαζόμαστε. Η κοινωνική αποστασιοποίηση, η καραντίνα και η τηλεργασία ήταν μερικά μόνο από τα μέτρα που κληθήκαμε – παγκοσμίως – να ακολουθήσουμε. Μέτρα, τα οποία τώρα που θεωρητικά επιστρέφουμε σε ενός είδους “κανονικότητα”, αναγκαζόμαστε να επανεξετάσουμε, για να δούμε πως θα διαμορφωθεί η καθημερινότητά μας από εδώ και στο εξής.

Σε μια “επανεξέταση” αυτού του είδους βρίσκονται αυτή τη στιγμή και οι περισσότερες επιχειρήσεις παγκοσμίως, όσον αφορά το μοντέλο εργασίας που θα ακολουθήσουν. Ενώ μερικές έχουν ήδη δηλώσει ότι θα καθιερώσουν την εργασία εξ αποστάσεως, οι περισσότερες αναζητούν τη χρυσή τομή, και κατευθύνονται προς ένα υβριδικό μοντέλο, που θα συνδυάζει εργασία από το σπίτι και από το γραφείο. Το πρόβλημα που αυτόματα γεννά αυτή η, καθόλα λογική, σκέψη ωστόσο, είναι το εξής: Η επιστροφή στο γραφείο απαιτεί ασφάλεια και οι εργαζόμενοι πρέπει να νιώθουν ασφαλείς για να πειστούν να επιστρέψουν.

Πώς θα γίνει αυτό; 

Σε όλον τον κόσμο αυτή τη στιγμή, υπάρχουν startups που επιχειρούν να δώσουν λύσεις, προσφέροντας προηγμένα συστήματα αποστείρωσης, καθαρισμού αέρα και τεχνολογίες που υπόσχονται να κρατήσουν όλους τους επαγγελματικούς χώρους ασφαλείς.

Ας δούμε μερικές:

Molekule (ΗΠΑ)

Η Molekule ιδρύθηκε αρχικά με στόχο να αντιμετωπίσει την ρύπανση του αέρα σε εσωτερικούς χώρους, χρησιμοποιώντας δική της τεχνολογία που αποδεδειγμένα καταστρέφει βακτήρια, ιούς, αλλαεργιογόνα και άλλα σωματίδια που μολύνουν τον αέρα. Το 2020, με αφορμή την πανδημία και μερικούς γύρους χρηματοδότησης που έλαβε, λάνσαρε το Air Pro, έναν “καθαριστή” αέρα για εμπορικούς χώρους που μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη για καθαρό αέρα.

R-Zero (ΗΠΑ)

Η R-Zero δημιουργήθηκε με αφορμή την πανδημία και εστιάζει στην αντιμετώπιση παθογόνων μικροοργανισμών σε επιχειρηματικούς χώρους χρησιμοποιώντας υπεριώδη τεχνολογία απολύμανσης που υπόσχεται να εξαλείψει τον κορωνοϊό, το MRSA, το E.COLI και τον καλυκοϊό των αιλουροειδών. Το πρώτο της προϊόν (Arc) μοιάζει με έναν “πύργο” από UV-C λάμπες, ωστόσο η εταιρεία έχει στόχο να βελτιώσει την εμφάνιση του προϊόντος της το επόμενο διάστημα.

Oxygen at Work (Ελβετία)

Η Oxygen at Work δημιουργεί εξελιγμένα… φυτά, τα οποία εκμεταλλεύονται την υγρασία για να σταματήσουν τη μετάδοση των ιών ενώ παράλληλα δρουν “ηχομονωτικά”, απορροφώντας τους θορύβους που μπορεί να έχει ένα γραφείο στην εποχή μετά τον κορωνοϊό, κυρίως λόγω των τηλεδιασκέψεων.

Tadah Co-Working Space.jpg

Gizelis Robotics (Ελλάδα)

Ένα νέο «made in Greece» καινοτόμο, μικροβιοκτόνο ρομπότ  υπεριώδους ακτινοβολίας έχει λανσάρει η Gizelis Robotics, απαντώντας στην επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των υγειονομικών συνθηκών. Το ρομπότ εξουδετερώνει το 99.9% των μικροβίων, ιών, βακτηρίων και φορτίου COVID-19 και έχει κατασκευαστεί για εταιρικούς χώρους και εγκαταστάσεις, εμπορικούς χώρους, χώρους ψυχαγωγίας, σχολεία, ταχυφαγεία, βιομηχανίες, αποθήκες, κέντρα διανομής, αεροδρόμια και υγειονομικούς χώρους.

May be an image of indoor and text

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις