Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H ισπανική proptech Vivla συγκέντρωσε 27 εκατ. ευρώ για δεύτερη κατοικία

Η real estate Startup σκοπεύει να δώσει σε όλους το εξοχικό που ονειρεύονται, με ευέλικτο τρόπο.

Η αγορά των ακινήτων το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει δραστικά λόγω της πανδημίας του covid-19 και του τρόπου που ζει και εργάζεται πλέον ο μέσος άνθρωπος. Ένα trend που προέκυψε από αυτές τις αλλαγές είναι και η αγορά ενός δεύτερου σπιτιού. Για να απαντήσει στη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά, η ισπανική Vivla προσφέρει τη δυνατότητα κλασματικής αγοράς κατοικίας, κάτι που ως τώρα δεν έχουμε δει πολύ στην Ευρώπη.

Η νεοϊδρυθείσα Vivla φιλοδοξεί να γίνει o ηγέτης του real estate στην Ευρώπη, όσον αφορά την αγορά δεύτερης κατοικίας, και ο τρόπος με τον οποίο σκοπεύει να το κάνει είναι η πώληση μεριδίων σε εξοχικές κατοικίες. Είναι γεγονός πως οι περισσότερες εξοχικές κατοικίες δεν αξιοποιούνται όλες τις μέρες του χρόνου, μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις τα σπίτια μένουν άδεια για πολλούς μήνες, επομένως η ιδέα πίσω από την αγορά ενός μεριδίου στο σπίτι να μην είναι τόσο τρελή.

Ο όρος timeshare που χρησιμοποιείται για αυτού του είδους την ιδιοκτησία δεν είναι νέος, ενώ περιγράφει ακριβώς αυτό που είναι η αγορά μεριδίου σε εξοχική κατοικία. Κάθε υποψήφιος αγοραστής καλείται να πληρώσει ένα ποσό ώστε να έχει πρόσβαση στο σπίτι για ένα συγκεκριμένο διάστημα το χρόνο. Έτσι μπορεί να αποκτήσει ένα δεύτερο σπίτι, που υπό άλλες συνθήκες ίσως να μην είχε τη δυνατότητα να αγοράσει, για τους μήνες του έτους που πραγματικά το χρειάζεται.

Η Vivla, μετά την πώληση, προσφέρει και άλλες υπηρεσίες που θα κάνουν τη ζωή των πελατών της ξέγνοιαστη. Στις υπηρεσίες της εταιρείας περιλαμβάνεται η ύπαρξη θυρωρού, η παροχή φροντίδας για τα παιδιά, catering ή ιδιωτικός chef και άλλες. Η εταιρεία, συγκεντρώνοντας το ποσό των 27 εκατ. ευρώ σε ένα γύρο χρηματοδότησης του οποίου ηγήθηκε το πανευρωπαϊκό fund Samaipata και συμμετείχαν οι FJ Labs,Fasanara, Accel και Extension και μία μικρή ομάδα από business angels και επενδυτές, θα συνεχίσει την αγοραπωλησία κατοικιών, ώστε να προσφέρει μία αποτελεσματική λύση σε όσους επιθυμούν μία δεύτερη κατοικία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις