Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupper Awards: 4.430 ευχαριστώ!

Θα είμαστε ειλικρινείς. Η συμμετοχή στα Startupper Awards ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς συνολικά η διαδικασία συγκέντρωσε 4.430 ψήφους σε διάστημα περίπου δύο μηνών.

Η διαδικασία

Συνολικά υπήρξαν 9 κατηγορίες και 120 συμμετοχές. Τις περισσότερες συμμέτοχες, συνολικά 37, συγκέντρωσε η κατηγορία “Best Startup Idea” και ακολούθησε η κατηγορία “Best New Startup” με 24 συμμετοχές, ενώ 17 συμμετοχές συγκέντρωσε η κατηγορία “Best Πρωτοβουλία”. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε η κατηγορία “Best Social Responsibility”.

Στη διάρκεια της ψηφοφορία κρίσιμη ήταν η συμβολή της πλατφόρμας e-Survey μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της E-Survey, Θοδωρής Σπιλιώτης ανέφερε σχετικά: «Είναι μεγάλη χαρά να συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να ενδυναμώσουν και να αναδείξουν τις προσπάθειες της ελληνικής Startup σκηνής. Η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά μεγάλη. Οι άνθρωποι της E-Survey θα είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια που βοηθάει της ελληνικές Startup».

Startupper Awards _

Οι νικητές ανά κατηγορία (αλφαβητική σειρά)

Λίγες λοιπόν ημέρες πριν την διαδικασία βράβευσης που θα λάβει χώρα, στο Orange Grove την Παρασκευή 18 Μαρτίου (ώρα 19.00)το Startupper ανακοινώνει σήμερα τους συνολικά 21 νικητές των 9 κατηγοριών όπως αυτοί προέκυψαν από την ανοιχτή – ηλεκτρονική – ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε με την συμβολή της πλατφόρμας e-Survey. Οι νικητές της κάθε κατηγορίας είναι αλφαβητικά, ενώ οι πρώτοι, οι δεύτεροι και οι τρίτοι κάθε κατηγορίας θα ανακοινωθούν την Παρασκευή στο Orange Grove στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης.

Best New Startup (24 συμμετοχές)
Forky
Funkmartini
Mezoura

Best Startup Idea (37 συμμετοχές)
Funkmartini
Softweb
TaxiBeat

Best Disruptor (10 συμμετοχές)
e-food
Taxibeat
Workable

Best Social Responsibility (7 συμμετοχές)
Bloode
Glovo
Youthelp

Best Business Re-Modeling (5 συμμετοχές)
Forky (Cookisto)
Park Around
Pinnatta

Best Fast Growth (7 συμμετοχές)
Moosend
Myshoe
Pollfish

Best Πρωτοβουλία (17 συμμετοχές)
egg
INNOVATHENS
Orange Grove

Best Global Startup (10 συμμετοχές)
Softweb
Taxibeat
Workable

Best Grownfunding Platform (3 συμμετοχές)
EasyStarter
OpenCircle
– Winners Fund

Συνολικά πέντε Startup εταιρείες έλαβαν περισσότερα από δύο βραβεία (πρώτες, δεύτερες και τρίτες θέσεις). Αναλυτικότερα οι συγκεκριμένες Startup και οι κατηγορίες των βραβείων που έλαβαν είναι:
– Το Taxibeat έλαβε 3 βραβεία στις κατηγορίες: Best Startup Idea, Best Disruptor και Best Global Startup.
Το Forky έλαβε 2 βραβεία στις κατηγορίες: Best New Startup και Best Business Re-Modeling
– To Funkmartini έλαβε 2 βραβεία στις κατηγορίες: Best New Startup και Best Startup Idea.
– Η Softweb έλαβε 2 βραβεία στις κατηγορίες: Best New Startup και Best Global Startup.
– Η Workable έλαβε 2 βραβεία στις κατηγορίες: Best Disruptor και Best Global Startup.

Σημειώνεται ότι η κριτική επιτροπή των Startupper Awards θα δώσει ακόμη ένα βραβείο, το 10ο Βραβείο, που θα ανακοινωθεί (συμπεριλαμβανομένου και του νικητή) στο πλαίσιο της εκδήλωσης της βράβευσης των Startupper Awards.

Οι χορηγοί

Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη συμβολή των χορηγών των Startupper Awards και συγκεκριμένα της Interamerican, της StartTech Ventures, της e-Food.gr και της Yoleni’s.

Οι υποστηρικτές

Τα Startupper Awards τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανασυγκρότησης, του ΣΕΒ και της ΕΧΑΕ, ενώ πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Orange Grove, της Militos, της ENDEAVOR Greece, της Hellenic Startup Association και του ΣΕΚEΕ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις