Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η πρώτη παγκόσμια εμπορική συναλλαγή μέσω Blockchain είναι γεγονός

Η Barclays και η FinTech Startup Wave ανακοίνωσαν ότι είναι οι πρώτοι οργανισμοί οι οποίοι ολοκλήρωσαν μια συναλλαγή εξωτερικού εμπορίου μέσω Blockchain.

Πρόκειται για ένα Letter of Credit, μια εγγυητική επιστολή, για μια εμπορική συναλλαγή μεταξύ των εταιρειών Ornua και Seychelles Trading Company.

Το Letter of Credit είναι μια συνήθης διαδικασία στο διακρατικό εμπόριο μια και εξασφαλίζεται ότι ο πωλητής θα λάβει τα χρήματά του μέσω της εγγύησης που προσφέρει η τράπεζα του αγοραστή.
Το συμβόλαιο αλλά και όλα τα άλλα συνοδευτικά έγγραφα πέρασαν μέσω της πλατφόρμας συναλλαγών Blockchain της Wave ενώ τα χρήματα στάλθηκαν μέσω της Swift.

Το Blockchain στην ουσία πιστοποιεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, αλλά και την εκάστοτε συναλλαγή κάτι που αφαιρεί την ανάγκη γραφειοκρατίας ενώ καταγράφει τις συναλλαγές σε διάφορους κόμβους μειώνοντας τα κόστη πρόσβασης, συντήρησης και ανάπτυξης.

Η όλη διαδικασία έγινε σε μερικές ώρες σε αντίθεση με την παραδοσιακή διαδικασία η οποία παίρνει μέρες μια και υπάρχει αρκετή γραφειοκρατεία μεταξύ εμπόρων και τραπεζών μέσω ταχυδρομείων. Αυτό σημαίνει μικρότερο κόστος για τις επιχειρήσεις, ταχύτητα εκτέλεσης της συναλλαγής και παραλαβής των εμπορευμάτων με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται και κυρίως με εξάλειψη της πιθανότητας απάτης.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Wave ήταν μια από τις 11 Startups οι οποίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα εταιρικής επιτάχυνσης της Barclays στη Ν. Υόρκη το περασμένο καλοκαίρι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις